Stad aan 't Haringvliet

Het Innovathuis

Duurzaamheid en comfort in één huis

8 juni 2019

Het Innovathuis

Het Innovathuis is het voorbeeld van een innovatieve en duurzame nieuwbouwwoning met de nieuwste technologieën die bereikbaar zijn voor iedereen. Een huis ontwikkeld en gebouwd samen met alle partners uit de bouwketen om bewoners en de bouwsector te inspireren. Het Innovathuis is een bijzondere plek waar diverse partijen samen innoveren, verduurzamen en leren. Dit wordt de standaard in een nieuwbouw woning.

Het Innovathuis

Bijzondere kenmerken

 • Huisbesturing
 • Zonne-energie opslag
 • Energie-management
 • Slim sanitair
 • Innovatieve keuken
 • Verlichte trappen
 • Prefab fundering
 • Prefab casco
 • Gemodificeerde kozijnen
 • Slimme ventilatie
 • Elektronische vloerverwarming

Samen Innoveren

Wij geloven dat innovatie en verandering alleen mogelijk is door het te doen en door het samen te doen. En precies dat maakt deze woning zo uniek. Door een bijzondere samenwerking tussen alle partners is deze woning tot stand gekomen. Een plek waar we laten zien wat de mogelijkheden op het gebied van technologische innovatie en verduurzaming zijn. Dit is bijzonder, omdat we in deze woning kunnen ervaren hoe alles bij elkaar past maar ook hoe systemen samenwerken. En daar kunnen we met elkaar ook van leren, en weer verder innoveren.

De woning bevat bouwtechnische vernieuwing, zoals de prefab fundering en circulaire prefab wanden. Maar ook het nieuwste op het gebied van domotica en comfort. En natuurlijk is de woning all-electric en voorzien van zo veel mogelijk zonnepanelen en een eigen accupakket. En juist door dit allemaal te combineren in deze ene woning kunnen we zien en ervaren wat de effecten van deze technieken zijn in de praktijk.

Kenniscentrum

De woning wordt daarmee ook een plek waar alle partners naar toe kunnen met klanten of relaties om hun onderdeel te laten zien in de praktijk. Maar ook om te testen, leren en verbeteren met deze praktijkervaring. Het wordt tevens een locatie waar het onderwijs praktijklessen kan geven en waar projectopdrachten worden uitgevoerd.

Eengezinswoning

Tot slot hebben we bewust gekozen om dit te realiseren in een eengezinswoning; alle toepassingen zijn bereikbaar en bruikbaar in gangbare woningen. Innovatie en verduurzaming is niet iets wat we in de toekomst gaan doen, we doen het nu! Samen met alle partners zijn we er van overtuigd dat Het Innovathuis de ‘nieuwe standaard’ wordt in nieuwbouw.

Havenstadt

Het Innovathuis staat in de wijk Havenstadt. En dat is geen toeval. In Stad aan het Haringvliet gebeurt veel op het gebied van vernieuwing en verduurzaming. Een unieke en bijzondere plek waar ondernemers, overheid en bewoners samenwerken aan bijzondere projecten. Zo is hier de toepassing van groene waterstof als alternatief voor aardgas in bestaande woningen al ver gevorderd. Een uitstekende locatie voor Het Innovathuis.

Wonen op Flakkee

Meer initiatieven

Stad aan 't haringvliet

Deelautoproject

Uniek in nederland