Stad aan 't haringvliet

Deelautoproject

Uniek in nederland

Wonen op Flakkee

30 juni 2019

Deelautoproject

In de nieuwe wijk Havenstadt zijn in november 2018 op feestelijke wijze twee volledig elektrische BMW’s i3 deelauto’s gelanceerd. Hiermee hebben wij een landelijke primeur en laten wij zien dat mobiliteit een onderdeel is van de leefomgeving die je creëert als projectontwikkelaar.

Deelauto's havenstadt

Bijzondere kenmerken

  • Uniek in Nederland!
  • Deelauto’s zijn als integraal onderdeel opgenomen bij de ontwikkeling van deze nieuwe wijk.
  • Het project levert een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsambities van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn!
  • Deelauto’s zijn volledig elektrisch.
  • Tevreden bewoners en minder ongebruikte auto’s in de wijk.

DEELAUTO ALS INTEGRAAL ONDERDEEL

Deze deelauto’s zijn als integraal onderdeel opgenomen bij de ontwikkeling van deze nieuwe wijk. Door de bewoners een alternatief te bieden voor de tweede auto ontstaat er meer ruimte in de wijk en creëer je een prettigere leefomgeving. Als projectontwikkelaar vinden wij het belangrijk dat we een leefomgeving realiseren die voor de volgende generaties ook fijn is.

POSITIEVE IMPULS

Het is de eerste keer dat het deelauto-concept in een nieuwbouwwijk wordt toegepast; inwoners van Havenstadt kunnen duurzamer autorijden èn er staan minder ongebruikte auto’s op straat. Het project levert een waardevolle bijdrage aan de duurzaamheidsambities van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn.

De bewoners van deze nieuwe woonwijk, grotendeels afkomstig uit de randstad, hebben naast hun nieuwe woning de mogelijkheid om een elektrische auto te gebruiken. We zien dat voor veel mensen een tweede auto eigenlijk wel wenselijk is. De meeste winkels en voorzieningen zijn te vinden in een dorp verderop. Vaak net iets te ver om te fietsen. Maar niet iedereen wil ook daadwerkelijk die tweede auto voor de deur. Dat hebben we opgelost door deelauto’s toe te voegen aan de inrichting van de wijk. En we hebben bewust gekozen voor elektrische auto’s, we moeten duurzamer met de aarde omgaan, vervoer hoort daar ook bij.

MOBILITEITSMEESTERS

De deelauto’s worden gefaciliteerd door MobiliteitsMeesters, zij bieden oplossingen voor flexibele en duurzame mobiliteit.

Wonen op Flakkee

Meer initiatieven

Stad aan 't Haringvliet

Het Innovathuis

Duurzaamheid en comfort in één huis