3 april 2020

Tips bij aanschaf nieuwbouw woning

In ons vorige artikel hebben wij geschreven over welke keuzes er komen kijken bij het inrichten van je nieuwbouwwoning. In dit artikel nemen we de keuzes door die je gaat maken wanneer je een nieuwbouwwoning wilt kopen, inclusief enkele tips.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Vaak zijn er in een nieuwbouwproject verschillende type woningen te koop, waar ook verschillende prijskaartjes aan hangen. Hieronder hebben wij een stappenplan uitgeschreven die je toe kunt passen als je een nieuwbouwwoning wilt aanschaffen.

Stap 1: Ga eens kijken in welke regio je wilt wonen en welke nieuwbouwprojecten daar zijn. Zoek ook eens 5 tot 10 km daar omheen. Wellicht zijn daar ook leuke nieuwbouwprojecten waar je met de fiets of de auto ook de boodschappen kan doen en/of je favoriete bezigheid kan beoefenen, zonder veel langer onderweg te zijn.

Stap 2: Zoek uit welk budget vrij gemaakt kan worden. Vraag bij de bank na hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Kijk daarnaast hoeveel geld er op je spaarrekening staat wat je voor de woning kunt gebruiken. Hou hier rekening met de kosten voor de inrichting van je woning, dit zal je straks ook nodig hebben.

Stap 3: Kijk daarna welke woningen er ruim binnen je budget vallen. Hou alvast rekening met meerwerk en extra opties (hier komen wij later op terug).

Stap 4: Als je deze selectie hebt gemaakt, denk dan na over hoeveel ruimte je nodig hebt. Kies je voor de eengezinswoning met kopgevel, omdat je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding verwacht of is meer ruimte in de woonkamer belangrijker? Denk hier van te voren goed over na.

Stap 5: Er zullen hierna nog maar een paar woningen overblijven die aan jou wensen en eisen voldoen. Is de tuin groot genoeg? Is de locatie goed? Dicht bij de speeltuin bijvoorbeeld, zodat je de kinderen in de gaten kan houden. Of juist meer richting het bos, omdat je graag de vogels hoort fluiten.

Stap 6: Twijfel je tussen bepaalde zaken of weet je niet goed hoe je dit aan kunt pakken, bel de makelaar en vraag informatie op over de diverse woningen. Zij kunnen je verder helpen en je vragen beantwoorden.

Stap 7: Heb je de woning van je dromen gevonden? Dan gaat nu het proces beginnen welk meerwerk en extra opties je wel/niet wilt. Wil je extra ruimte beneden, omdat je die woonkeuken voor ogen hebt, dan ligt een uitbouw voor de hand. Misschien een grotere slaapkamer? Dan zal er een muur verplaats moeten worden. Of wil je een extra slaapkamer op zolder creëren, dan kan je voor een zolderindeling gaan.

Door van te voren met de tekeningen alvast de indeling te maken die voor jullie ideaal is, weet je precies welke opties je aan kunt vinken. Doe je het andersom, dan zal je denken dat je alle opties nodig hebt, wat vaak financieel niet haalbaar is en zorgt voor teleurstelling. Blijken de kosten voor de andere indeling en de extra opties die je wilt toch te kostbaar, dan kan je door middel van de tekening alles aanpassen naar de opties die binnen het budget vallen. Begin met het afstrepen van de opties die het minst belangrijk zijn voor je, zo blijft er over wat je echt graag wil. De prijzen van de opties zijn van te voren beschikbaar, zodat je snel kunt uitrekenen wat de kosten totaal zullen zijn.

Stap 8: Als alle voorgaande stappen zijn doorlopen, heb je de “grote” beslissingen voor je nieuwbouwwoning gemaakt en kan je op zoek gaan naar de keuken of badkamer van je dromen.

Veel plezier met de aankoop van je nieuwbouw woning!

Wonen op Flakkee

Aanbevolen

9 november 2018

Donderdag 8 november zijn door Wonen op Flakkee, projectontwikkelaar, in Stad aan het Haringvliet, in de nieuwe wijk Havenstadt op feestelijke wijze twee volledig elektrische BMW’s i3 deelauto’s gelanceerd. Hiermee hebben wij...

5 juli 2018

In de eerste week van de bouwvakvakantie (24 juli 2018) ging de eerste paal van fase 2 de grond in. Na de vakantieperiode wordt verder gestart met de werkzaamheden voor de woningen...