21 februari 2020

Nieuwbouw woning inrichten

Je hebt een nieuwbouw woning gekocht, maar je hebt geen idee hoe je deze gaat inrichten. Neem je alles mee van je vorige woning? Verlaat je het ouderlijk huis en weet je niet waarmee je moet beginnen met de inrichting? Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Maak een pinterest account aan en speur eens rond. Sla alles op via je eigen bord, hierdoor creëer je een digitaal moodboard. Is het digitale speurwerk niet voor je weggelegd? Pak er dan woontijdschriften bij en knip daar alles uit wat je mooi vindt.

Tip 2: Ga naar de plaatselijke bouwmarkt en haal daar kleurstalen die je aanspreken, deze kan je ook toevoegen aan je moodboard die je gemaakt hebt. Zo heb je een totaal plaatje van meubels en het kleuren palet.

Tip 3: Maak een plattegrond van je woning en plaats alle meubelen op de plattegrond. Hierdoor kan je schuiven met de inrichting en zal de indeling die jij mooi en praktisch vindt overblijven.

Tip 4: Begin eerst met het grote werk, zoals de bank, de eettafel, het bed en de kasten in combinatie met de wandkleuren. Richt je pas in het laatste stadium op de accessoires zoals kussentjes en kunst. Hierdoor zorg je dat het grote geheel eerst af is, voordat je wordt afgeleid door de details.

Tip 5: Is hetgeen wat je nu koopt over 2 jaar ook nog trendy en mooi? Zijn de meubels te recyclen als je deze niet meer mooi vindt of het versleten is? Om op deze manier naar de grote investeringen te kijken, denk je mee aan een circulaire economie en let je op de duurzaamheid van je inrichting.

Veel plezier met het inrichten van jou nieuwe woning!

 

Wonen op Flakkee

Aanbevolen

5 juli 2018

In de eerste week van de bouwvakvakantie (24 juli 2018) ging de eerste paal van fase 2 de grond in. Na de vakantieperiode wordt verder gestart met de werkzaamheden voor de woningen...

9 november 2018

Donderdag 8 november zijn door Wonen op Flakkee, projectontwikkelaar, in Stad aan het Haringvliet, in de nieuwe wijk Havenstadt op feestelijke wijze twee volledig elektrische BMW’s i3 deelauto’s gelanceerd. Hiermee hebben wij...